• Højby Friskole
  • hoejby.friskole@skolekom.dk
  • Lotte Enøe den 29-06-2015

Kære alle

Sommerferien er skudt i gang og jeg håber, at I allerede er i fuldt gang med at nyde den. Helt lukket er skolen dog ikke. SFO’en har åbent i denne uge og der er også madskole i denne uge. Så heldigvis er der ikke helt stille.

I løbet af ferien vil der dog også blive arbejdet ivrigt på et par projekter, der skal forbedre vores skole.

Vi har længe arbejdet på at finde en løsning omkring solgården ved SFO’en. Jorden skrider desværre ned i solgården og bliver ”vasket” væk rundt om bygningerne. Det er vi nødt til at få rettet op på.
    Vi har nu indledt et spændende samarbejde med en dygtig entreprenør, hvor vi har tænkt nyt og anderledes.
    Planen er at skrænten vil blive bygget op omkring plateauer, som børnene kan sidde og ligge på og dermed får vi en helt ny dimension for brug af området. I hvert plateau vil der være lagt dræn og samtid vil hvert plateau blive belagt med kunstgræs så vi undgår at det bliver ”smattet”. Samtidig vil den niveau forskel, der er i det omkring liggende terræn blive rettet op så vi gerne skulle undgå problemer med skrænten i fremtiden.
    Arbejdet med skrænten vil blive påbegyndt i løbet af sommerferien og vi håber, at processen kan være afsluttet inden skolestart.

På IT-siden gør vi klar til en kraftig opdatering af vores net-system og i skrivende stund arbejdes der på fuld kraft for at gøre klar til det nye skoleår.

Glæder mig til at se jer alle igen til august.
    God ferie!

Sommerlige feriehilsner Lotte
    Lotte Enøe den 26-03-2015
    Kære forældre
    Jeg er af en af vores naboer på Klaus Berntsensvej blevet gjort opmærksom på, at området omkring basket- banen har udviklet sig til at være ”farlig skolevej”. Det gælder både for vores egne elever og elever til Højby Skole.
    Der er en del af jer, der benytter området til at parkere om morgenen eller sætte jeres børn af i området.
    Den øgede trafikmængde og den til tider meget hurtige kørsel skaber farlige situationer for i særdeleshed vores cyklende elever.
    Jeg vil bede jer om at være yderst opmærksom på at køre og ikke mindst at have hastighed efter forholdene. Det gælder naturligvis også i området foran skolen.
    En af beboerne i området omkring basketbanen skal i gang med at bygge efter påske. Det betyder, at de selv må bruge vejen til parkering,  plus at der vil være yderligere trafik af håndværkere og maskiner.
    Medarbejdere på skolen vil heller ikke længere bruge den del af Klaus Berntsensvej som parkeringsmulighed, men vil benytte skolegården. Der vil derfor blive et yderligere pres af biler i skolegården i særdeleshed om morgenen.  Skolegården vil derfor først og fremmest være medarbejdernes parkeringsområde.
    Jeg vil derfor bede jer om at benytte Hestehøjvej til at parkere på, hvis I ønsker at aflevere børn eller være med til morgensang. Jeg ved, at det betyder, at I muligvis kommer til at gå en smule længere og håber, at det trods alt vil ”gå”.
    Vi vil tale med børnene om, at deres leg skal foregå på skolens øvrige områder og ikke i skolegården.
    Håber på jeres forståelse for problematikken og beklager den ulejlighed, det medfører for jer.
    Bestyrelsens trafikudvalg arbejder fortsat hårdt på at finde mulige løsninger. Indtil videre har vi fået afslag fra kommune og politi på samtlige af vores ellers gode forslag.
    Mange hilsner
    Lotte